Nieuws: Lage btw voor verbouwingen definitief omhoog

DEN HAAG (ANP) – Het btw-tarief voor verbouwingen en renovaties van woningen gaat na 1 juli omhoog van 6 naar 21 procent. Het kabinet had dat al besloten, maar 50PLUS probeerde alsnog een verlenging van deze tijdelijke regeling erdoor te krijgen. De Tweede Kamer stemde deze motie dinsdag echter weg met 81 tegen 65 stemmen.

Het kabinet verlaagde in 2013 de btw voor verbouwingen om de bouwsector te ondersteunen. Die had het zwaar door de economische crisis. Door het lage btw-tarief werd het voor klanten iets goedkoper om bedrijven in te schakelen, zodat veel omzet en werkgelegenheid behouden bleven.

In de sector was veel verzet tegen het einde van de regeling, omdat het herstel net weer een beetje op gang komt.

Bron Bouwformatie

About Rudolf Broens

Ik ben Rudolf Broens geboren op 14-07-1974 in Ospeldijk (gem. Nederweert). Ben opgegroeid op een boeren bedrijf. Al vroeg mijn handen uit de mouwen moeten steken. Na de LTS Timmeren te hebben gedaan begonnen met de opleiding voor metselaar. Daarna het vakdiploma aannemers gedaan en met goede resultaten afgerond. Na een paar jaar voor een werkgever te hebben gewerkt begon het te kriebelen om voor mij zelf te beginnen. In 1997 ben ik dan ook begonnen met Broens Bouwbedrijf nu dus 17 jaar geleden. Bouwen vind ik geweldig om te doen! Het geeft mij voldoening en energie om iets te maken, iedere dag te zien dat er weer wat veranderd is aan het bouwwerk waar je mee bezig bent. En als het dan af is het bouwwerk over te dragen aan de opdrachtgever zodat die daar nog jaren van kan genieten! "Wij bouwen op vertrouwen" Broens Bouwbedrijf

Comments are closed.